Voormalig minister van Financiën en Energie Berat Albayrak heeft een boek gepubliceerd, dat binnenkort in de handel komt, over de Turkse economie, met bijzondere aandacht voor de economische onafhankelijkheid van het land.

Het boek, getiteld “Dit deel is zeer belangrijk! – Volledig Onafhankelijk Turkije van Energie tot Economie,” is vanaf maandag al te bestellen voor TL 40 op de online winkels van uitgever Turkuvaz Kitap.

Albayrak, die in het beschrijvingsgedeelte van het boek zegt dat Turkije nu met succes het moeilijke deel in zijn economische ontwikkeling achter zich heeft gelaten, merkte op:

“We zullen de krachtigste periode in de geschiedenis van het land ingaan wat betreft het economische en welvaartsniveau, zelfs voordat we het jaar 2030 bereiken.

“Ons proces om een van de meest ontwikkelde landen ter wereld te worden in termen van inkomen per hoofd van de bevolking, saldo van de lopende rekening, werkgelegenheid en productie zal nu beginnen,” zei hij.

“Met zijn grote erfenis uit de geschiedenis, met zijn geopolitieke en geostrategische ligging op het kruispunt van drie continenten – vooral met zijn geconsolideerde regionale en mondiale ervaring van de afgelopen 20 jaar – zijn sterke leiderschap, zijn solide infrastructuur en capaciteit die is opgebouwd van vervoer tot de defensie-industrie, van economie tot energie, zal Turkije een van de belangrijkste landen zijn die klaar zijn om deze visie te demonstreren,” zo luidde de beschrijving verder.

Albayrak legde in november 2020 zijn functie neer als minister van Financiën, die hij vijf jaar lang had bekleed.

Hij zei toen ook dat Turkije binnenkort zijn doelstellingen in de economie zal bereiken “net zoals het dat in energie heeft gedaan.”

“Daar twijfel ik niet aan”, merkte hij op.

Albayrak, die ook minister van Energie was, werd in juli 2018 aangesteld om het Turkse ministerie van Financiën te leiden.

Bron: Sabah