Mohammad bin Salman al-Saoed is een zoon van Salman bin Abdoel Aziz al-Saoed, de koning van Saoedi-Arabië en zijn derde vrouw Fahda bint Falah bin Sultan Al Hithalayn. Sinds juni 2017 is hij de kroonprins van Saoedi-Arabië.

Op 10 oktober deed de Turkse minister van Buitenlandse Zaken forse uitspraken aan het adres van Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Zij veroorzaakten een humanitaire crisis in Jemen, maar veroordeelden de Turkse operatie in Noord-Syrië.

 

 

“Onder hun toezicht stierven zo veel mensen de hongerdood. Op welke gronden veroordelen zij Turkije en hebben ze kritiek op de operatie in Noord-Syrië?” vroeg Mevlüt Çavuşoğlu in een interview.

“In Jemen hebben ze zo veel mensen vermoord of laten sterven van de honger.”

In 2014 veroverden de Houthi-rebellen het grootste deel van Jemen, waaronder de hoofdstad Sanaa. Saoedi-Arabië beschuldigt Iran ervan dat zij hen bewapenen.

In 2015 begon Saoedi-Arabië, samen met zijn soennitische Arabische bondgenoten, op grote schaal luchtaanvallen uit te voeren om de Houthi-rebellen terug te dringen en de pro-Saoedische regering van Jemen te steunen.

 

Bron: Hürriyet

S.V.R.