Michael O’Leary, topman van luchtvaartmaatschappij Ryanair, pleit in een interview met de krant ‘The Times’ voor strengere luchthavencontroles van moslimmannen.

Ryanair CEO Micheal O’Leary heeft in een interview met The Times verkondigd dat moslimmannen in luchthavens extra moeten worden gecontroleerd “omdat alle dreiging van hen komt”.

De baas van de low-cost maatschappij zei tegen het Brits dagblad dat alleenreizende moslimmannen strenger moeten worden gecontroleerd en gezinnen minder streng. “Wie zijn de aanslagplegers? Altijd mannen die op hun eentje reizen. De kans dat leden van een gezin zich opblazen is virtueel nul,” haalde de Ier aan.

Racistisch

“Je mag bepaalde zaken niet zeggen omdat je anders racistisch bent maar het is duidelijk dat aanslagen bijna altijd worden gepleegd door alleenreizende moslimmannen. 30 jaar geleden waren het de Ieren,” zei de 58-jarige CEO. “Als je weet van waar de dreiging komt moet je de nodige maatregelen treffen,” klonk het verder.

Ryanair CEO Micheal O’Leary tijdens een persconferentie in Rome, Italië, 27 juni 2017

Labour-parlementslid, Khalid Mahmood, zei dat de baas van Ryanair “racisme aanmoedigt”. “In Duitsland heeft een blanke man deze week tien mensen doodgeschoten. Moeten we nu doen alsof alle blanken fascisten zijn?” zei Mahmood tegen de pers.

O’Leary staat bekend om zijn controversiële uitspraken. In het verleden riep hij op tot een “Fat-Tax” voor passagiers met overgewicht. Ook wou hij een “Pay-Per-Pee” plan introduceren aan boord van zijn vluchten. De Ierse luchtvaartmaatschappij heeft de plannen echter nooit heeft uitgevoerd.

Sabah

O.A.