Anzelika Srabiants (33) en Burak Ercan

In de verdachte dood van Anzelika Srabiants door een val van het balkon in Istanbul, is Burak Ercan gearresteerd voor opzettelijke moord.

Ercan beweerde “dat ze suïcidaal was, ik probeerde haar te redden toen ze zichzelf van het balkon wilde gooien, maar ze gleed uit mijn handen”.

Burak Ercan, haar minnaar die hondentrainer is, werd gearresteerd nadat het Oekraïense fotomodel Anzelika Srabiants (33) van het balkon van een woning in Istanbul was gevallen en overleden.

Toen bekend werd dat Ercan de laatste momenten van de jonge vrouw op video had opgenomen, was te horen dat Anzelika op de beelden “Alsjeblieft” riep.

Het openbaar ministerie nam de beelden in beslag, die het moment van de val van de vrouw bleken te bevatten. De eerste verklaring van Burak Ercan is ook bekend. Hier zijn de details van de geheime dood…

Volgens de verkregen informatie; Anzelika Srabiants en haar minnaar gingen naar een restaurant in Ataşehir om plezier te hebben en te dineren. Onder het genot van alcohol raakte het koppel in een crisis van jaloezie, volgens Ercan’s beweringen.

Het koppel, dat een taxi nam om naar huis terug te keren, begon te ruziën.

Het Oekraïense model sloeg Ercan en spleet zijn wenkbrauw. Het incident vond plaats nadat het koppel thuis was aangekomen.

Na de dood van de jonge vrouw zei Burak Ercan, die door de politie van het district Sancaktepe werd aangehouden en zei het volgende in zijn verklaring:

“’s Avonds gingen we naar een restaurant in Ataşehir en aten daar. Daarna dronken we alcohol. Ondertussen begonnen we ruzie te maken uit jaloezie. Nadat we het restaurant hadden verlaten, namen we een taxi. Ondertussen ging de discussie verder.

“Anzelika sloeg me. Ze spleet mijn wenkbrauw. Toen ze zei dat ze naar mijn eigen huis wilde gaan, stapten we uit de taxi. Anzelika trok haar schoenen uit en begon te rennen. Ik volgde haar. Ik haalde haar over om een taxi naar mijn huis te nemen.”

Anzelika Srabiants

De 33-jarige Angelica Srabyants uit de Oekraïense stad Sumy werd gevonden onder de ramen van het huis waar zij in Istanbul woonde. Ze overleed op weg naar het ziekenhuis op 11 juni.

Volgens de krant had het meisje voor haar dood ruzie gemaakt met Burak Ercan, een hondentrainer uit Turkije.

Op die dag dineerde het stel in een restaurant en kreeg ruzie op weg naar huis. Tijdens een ruzie sloeg Angelica de man in het gezicht.

CCTV-camera’s vingen beelden op van hoe het blootsvoetse meisje Burak de lift in volgde, er wordt aangenomen dat ze naar boven gingen naar het appartement.

De man beweert dat de ruzie thuis voortduurde, en dat Angelica het balkon op rende en aan de reling ging hangen.

Burak probeerde haar naar verluidt te redden, maar het meisje viel naar beneden en stortte neer.

Hij heeft zelfs een video opgenomen, hoewel alleen de handen van het meisje en haar smeekbede om hulp in beeld zijn gekomen. Ook de val raakte de beelden.

Burak heeft niet geantwoord op de vraag waarom hij de video heeft opgenomen.

De man ontkent zijn betrokkenheid bij de dood van de Oekraïense vrouw en beweert dat ze eerder had geprobeerd zelfmoord te plegen.

In het appartement van de jongere werden drugs gevonden. Tot nu toe is Burak aangehouden op verdenking van moord met voorbedachten rade.

“Ik begon op te nemen”

“Toen we thuiskwamen, ging de ruzie door. Ik ging ook naar de badkamer. Toen ik eruit kwam, zag ik dat hij zich ophing aan het balkon. Ik zette meteen de video van de mobiele telefoon aan en begon op te nemen. Toen ging ik naar het balkon en probeerde hem omhoog te trekken, maar dat lukte niet. Hij viel van het balkon op de vijfde verdieping.”

Zijn laatste woorden waren ‘alsjeblieft’

De video die Burak Ercan met zijn mobiele telefoon van Anzelika Srabiants maakte, is voor nader onderzoek in beslag genomen.

Uit de 2 minuten durende video waarin alleen de handen van het Oekraïense model te zien zijn terwijl ze zich aan de balustrade vasthoudt, roept de jonge vrouw ‘Burak Burak’, Burak Ercan antwoordt in het Engels “Come come”, en tenslotte Anzelika Srabiants ‘Please, please’.

Bron: Turkse media

video