Safiye Nur Gürbüz en Aytaç Süleyman Daşbudak (rechts)

Een ‘jaloerse’ man (Aytaç) zou zijn vriendin (Safiye) uit een raam vanuit de tweede verdieping hebben geduwd. Het incident dat enkele weken geleden plaatsvond, kreeg vandaag een verduidelijking door verschillende getuigenissen. 

Ze viel op een geparkeerde auto, waardoor ze de val op een wonderbaarlijke wijze heeft kunnen overleven.

Toen hij besefte wat hij had gedaan, rende de vermeende aanvaller Aytaç Süleyman Daşbudak, 32, naar beneden en begon met zijn eigen hoofd tegen het trottoir te slaan voordat hij de politie vertelde dat hij ook uit het raam was gevallen.

Maar het feit dat de auto duidelijk slechts door één persoon werd geraakt, maakte de politie achterdochtig, hij werd gearresteerd en zit in hechtenis sinds het incident dat plaatsvond op 22 mei.

Safiye Nur Gürbüz

Het slachtoffer, Safiye Nur Gürbüz, 24, zei dat ze haar vervreemde vriend 10 maanden eerder had ontmoet.

Ze zei dat hij eigenaar was van een autoshowroom, en dat ze hem had gedumpt omdat hij in de laatste drie maanden van hun relatie steeds jaloerser en gewelddadiger was geworden, en deed alsof hij haar bezat en zij geen rechten had.

De jonge verpleegster zei dat ze op weg was naar haar werk in de zuidelijke Turkse provincie Antalya toen hij opdook en haar in zijn auto dwong, waar hij haar meenam naar haar appartement op de tweede verdieping in een drie verdiepingen hoog gebouw.

Volgens het verslag van de lokale nieuwswebsite HaberTurk werd zij eenmaal binnen door hem geslagen, en toen zij het raam opende om hulp te schreeuwen, had hij haar naar buiten geduwd om haar het zwijgen op te leggen.

Mevrouw Safiye Nur Gürbüz werd uit het raam van de tweede verdieping van dit drie verdiepingen tellende gebouw geduwd.

Safiye viel op een geparkeerde auto bij de ingang van het appartement en hij was naar beneden gesneld en probeerde haar terug het appartement in te trekken om de details van het misdrijf te verbergen, ondanks het feit dat er getuigen bij waren.

Toen hij zich realiseerde dat er te veel mensen waren om het te verbergen, was hij vervolgens begonnen met zijn hoofd meerdere malen op het trottoir te slaan en vervolgens te beweren dat hij samen met haar naar beneden was gevallen.

HaberTurk meldde dat Safiye, die per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht, het overleefde maar er een gebroken rug, een gebroken hand en een gebroken been aan overhield.

Safiye Nur Gurbuz die overleefde nadat ze uit het raam van de flat op de tweede verdieping was geduwd, in Antalya, Turkije in mei 2021.

Sprekend over de relatie vanuit haar ziekenhuisbed zei ze:

“Hij heeft me al vele malen geweld aangedaan. Elke keer kreeg ik een melding van een mishandeling en klaagde ik over hem, maar dat hielp niet. Hij was meedogenloos, belde mijn familie en vrienden op en dreigde met ernstige gevolgen als ik niet bij hem terugkwam. Maar dit is geen liefde, dit is een obsessie, een ziekte.

“Ik weet zeker dat hij me zou vermoorden als hij uit de gevangenis kwam. Hij wist niet dat er beneden een auto stond toen hij me uit het raam duwde. Als ik op het beton was gevallen en niet op een auto, zou ik nu dood zijn.”

Aytaç Süleyman Daşbudak

Ze voegde eraan toe: “Vrouwen moeten niet bang zijn om te zeggen dat ze worden blootgesteld aan geweld. Ik ben niet bang omdat ik niet wil sterven.”

Bron: Turkse media

Drama tussen Turks koppel: ‘Ze mocht geen legging dragen’