Betim A. (48)

De 52-jarige Ismet Osmanay is gisteren neergestoken op de Waterbaan in Deurne (Antwerpen), vlak bij een school.

“Het slachtoffer kreeg verschillende steken en overleed ter plaatse”, aldus de politie van Antwerpen.

De 48-jarige verdachte Betim A. is kort na de feiten gearresteerd.

Verschillende ouders die aan de schoolpoort op de Waterbaan in Deurne-Zuid stonden te wachten, waren gisterenmiddag getuige van de gruwelijke gebeurtenissen.

“We hoorden veel geschreeuw en zagen iemand vallen van zijn fiets”, vertelt een koppel dat wat verderop in de straat stond te tanken.

Een andere buurtbewoner stond net met zijn wagen te tanken aan het begin van de Waterbaan toen hij wat verderop een plof hoorde. Het slachtoffer viel op de grond aan de instelling Wingerdbloei.

‘Hey, die man is die aan het steken’, riep zijn vriendin plots. “Ik keek om en zag een oudere man gebogen over het slachtoffer staan en hoorde ‘tsjak, tsjak, tsjak…’.

De dader bleef maar steken tot het slachtoffer niet meer bewoog. Die oudere man zette zich daarna recht en wandelde koelbloedig weg.”

Verdachte Betim A. (48)

“De fietser lag op de grond, terwijl een man over hem stond gebogen en hem verschillende keren in zijn nek stak.”

De aanvaller gebruikte bij de aanval een schroevendraaier, zo bevestigen verschillende bronnen aan de media. Terwijl verschillende ouders het slachtoffer ter hulp schoten en de hulpdiensten belden, wandelde de man ijzig kalm weg.

Schroevendraaier

De 48-jarige Betim A. ging Ismet Osmanay (52) te lijf met een schroevendraaier. ‘Het slachtoffer kreeg verschillende steken en overleed ter plaatse’, aldus de Antwerpse politie.

Terwijl het bloed nog aan zijn handen hing, stapte Betim A. ijzig kalm weg, met de schroevendraaier waarmee hij zijn slachtoffer te lijf was gegaan nog in de hand.

‘Hij deed niet de moeite om te lopen’, zeggen getuigen.

Het slachtoffer overleed ter plaatse. Hij is volgens meerdere bronnen de nieuwe partner van de ex-vrouw van verdachte Betim A.

De feiten speelden zich af aan de school van de kinderen van de vrouw. Ook zij zagen de moord gebeuren. Zij worden opgevangen door slachtofferhulp. Vermoedelijk stond Betim A. zijn slachtoffer op te wachten aan de school.

Een getuige kon filmen hoe de dader rustig wegwandelt na de feiten:

Wat verderop, in de richting van de Herentalsebaan, kon de politie de verdachte oppakken.

“We proberen nu aan de hand van getuigenverhoren te achterhalen wat er precies is gebeurd”, aldus de woordvoerder van de politiezone Antwerpen.

“Een vreemd figuur.  Het was een kale oudere man, gekleed in een kostuum. Hij veegde het bloed onderweg nog van zijn mouwen. Ik bleef hem volgen. Toen ik de politie zag, heb ik hen de dader aangewezen: ‘Dat is hem.’ De politie reed de man klem. Een agent sprong uit de combi met zijn pistool in de aanslag. De dader stak onmiddellijk zijn handen omhoog en ging op de grond liggen.”

Over de concrete aanleiding geven de politie en het parket voorlopig geen verdere uitleg. Volgens de vrijgegeven informatie zou de man de nieuwe vriend van zijn ex-partner hebben neergestoken, toen die de kinderen wilde ophalen op school.

Hoe het conflict tussen beide mannen concreet ontstaan ​​is, is niet duidelijk.

“Heel wat mensen hebben het zien gebeuren, we zijn nu de getuigen aan het spreken om te proberen wat er gebeurd zou kunnen zijn.”

Bron: Belgische media