De CEO en voorzitter van de Russische Sberbank, Herman Gref, heeft laten weten dat al hun zakelijk prioriteiten in Turkije blijven gehandhaafd en dat ze met plezier alle infrastructurele projecten in het land zullen blijven steunen. Sberbank, de grootste bank van Rusland, kocht in 2012 de Turkse Denizbank op voor drie miljard euro. Dit is tot op heden de grootste overzeese overname van de Russische gigant.

Foto: Herman Gref

De halfjaarlijkse resultaten van Denizbank dit jaar zijn “briljant,” zei Gref tegen Anadolu Agency. “DenizBank is de belangrijkste troef onder al onze buitenlandse activa. En deze troef bevindt zich in een van de belangrijkste landen voor Rusland; Turkije,” zei hij.

“We verwachten dat de Turkse economie een jaarlijkse groei van drie à vier procent zal kennen,” zei Gref. “We zullen de omvang van de transacties op basis van de Turkse Lira en de roebel blijven uitbreiden. We voelen ons hier op ons gemak en Sberbank ziet Turkije ongetwijfeld als haar tweede moederland,” deelde Gref enthousiast mee.

“Zelfs als u uit het venster kijkt, kunt u projecten zien die door ons worden ondersteund. De Yavuz Sultan Selim brug over de Bosporus bijvoorbeeld. Sberbank investeert ook mee in de aanleg van luchthavens. In de afgelopen 17 jaar zijn er in Turkije 55 luchthavens gebouwd. Een derde van deze projecten kreeg volop onze steun. Sberbank behoudt deze prioriteiten en zal in de toekomst graag infrastructuurprojecten blijven steunen, aangezien we weten dat Turkije zeer ambitieuze plannen heeft op dit gebied,” zei de CEO als laatst.

Hurriyet