Forrest Gump

De Indiase internationale acteur Aamir Khan werkt aan een remake van de Amerikaanse film Forrest Gump en die zal in Turkije opgenomen worden.

Dat heeft het ministerie van Cultuur en Toerisme op 7 augustus bekendgemaakt.

De superster van Bollywood zal de tweede helft van de opnames voor zijn film ‘Laal Singh Chaddha’ in Turkije draaien. In India is het namelijk onmogelijk om nog opnames te maken door de coronamaatregelen.

De film is een remake van het Amerikaanse komediedrama uit 1994 met Tom Hanks in de hoofdrol.

De 55-jarige ster heeft het potentieel van de Turkse filmindustrie ontdekt, met haar technische infrastructuur, geavanceerde cinemafaciliteiten en haar personeelscapaciteit. Toen Khan onlangs een bezoek bracht aan Turkije, besliste hij dus om de opnames daar voort te zetten.

In augustus komt de steracteur met zijn crew naar Turkije voor de voorbereidingen. Ze krijgen daarbij steun van het ministerie van Cultuur en Toerisme.

De opnames zelf zouden in oktober beginnen en 40 dagen duren. Dan komen er prominente figuren uit de Indiase filmwereld naar Turkije.

Khan verwierf bekendheid met de films ‘Dangal’, ‘3 Idiots’ en ‘PK’. In deze film speelt hij samen met de beroemde actrice Kareena Kapoor, waarmee hij ook al samen speelde in de blockbuster ‘3 idiots’.

Laal Singh Chaddha

De regisseur van ‘Laal Singh Chaddha’ is Vait Chandan, bekend van de film ‘Secret Superstar’. Khan is zowel producer als hoofdrolspeler van de nieuwe film.

In 2017 kwam Khan naar Turkije op speciale uitnodiging van het ministerie van Cultuur en Toerisme, om zijn film ‘Superstar’ te promoten. Hij genoot toen veel belangstelling in Istanbul en de hoofdstad Ankara.

Bron: Hürriyet

S.V.R.