de 32-jarige Nail Zaion

Afgelopen week is het reisverbod van de Amerikaanse President Donald Trump ook in de luchthaven van Atatürk in Istanbul in voege getreden. Het luchthavenpersoneel heeft iedereen tegengehouden die probeerde in te checken op VS gebonden vluchten die niet voldeden aan de voorwaarden.

Vorige week ondertekende president Trump een decreet die een reisverbod inhield voor de onderdanen van de volgende landen: Iran, Irak, Syrië, Libië, Somalië, Soedan en Jemen. Deze landen zouden zogezegd terreur ondersteunen.

Het besluit van Trump creëerde verontwaardiging over de hele wereld. Toch werd het verbod door verschillende internationale luchtvaartmaatschappijen, waaronder Turkish Airlines, toegepast. Het decreet zorgde ook voor controverse in Istanbul bij meerdere passagiers, die onderdaan van de getroffen landen zijn.

Sommige passagiers huilden nadat ze vernamen dat hun visums werden geannuleerd op het laatste moment.

Personeel van Turkish Airlines past verbod toe

“Ik heb een Syrisch paspoort. Ik kwam hier om de vlucht te nemen, nadat ik aan alle noodzakelijke eisen en voorwaarden voldeed, maar nu leer ik dat mijn visum geannuleerd is. Mijn vrouw en kind zijn al 2 jaar in de Verenigde Staten”, zei de 32-jarige Nail Zaion die de toegang werd geweigerd door Turkish Airlines. Zaion werd gedwongen om zijn ticket te annuleren.