Een rechtbank in Istanbul heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd voor Fethullah Gulen, de stichter en leider van de Gulenistische Terreurorganisatie (FETO). De aanklacht is het organiseren van de mislukte couppoging van 15 juli. 

Op vraag van procureur Can Tuncay vaardigde het vredegerecht van Istanbul een arrestatiebevel uit voor Gulen. Op het arrestatiebevel is te lezen dat de Gulenorganisatie de Turkse strijdkrachten in belangrijke steden zoals Istanbul en Ankara infiltreerde en probeerde om alle staatsinstellingen en veiligheidsmachten over te nemen door de grondwet te veranderen. Het is ook duidelijk uitgelegd dat de terreurgroep een couppoging pleegde met een groep geallieerde soldaten en daarbij verschillende misdaden pleegde.

Er werd beschreven hoe de organisatie illegale activiteiten pleegde tijdens de couppoging en er werd een onderzoek gelanceerd tegen Gulen vanwege de illegale praktijken van de bestuursleden. Ook werd er zonder twijfel geconstateerd dat de couppoging werd ondernomen door de Gulenorganisatie en uitgevoerd door de stichter en leider, Fethullah Gulen.

Hurriyet