Een bendeleider die aangehouden werd in het gerechtsgebouw van Istanbul Kucukcekmece viel door het plafond en landde in het secretariaat van het gerechtsgebouw toen hij probeerde te ontsnappen.

Een groep criminelen die betrokken waren bij een diefstal werden naar het gerechtsgebouw gebracht om een verklaring af te leggen en werden aangehouden op de 1e verdieping. De bendeleden heften vervolgens hun leider op om hem te helpen ontsnappen. De man brak een lamp en klom op het multiplex plafond van het gebouw. Hij viel daarna echter in het secretariaat van het gebouw toen het plafond instortte.

De politie kon de bendeleider nog oppakken voor hij kon ontkomen.  Een onderzoek werd geopend naar het incident. De andere bendeleiders werden naar de gevangenis gebracht om hun verklaring af te leggen.

Procureur-generaal Ali Dogan gaf geen commentaar over het incident omdat hij daar geen toestemming voor kreeg van het Hoge Bestuur van Rechters en Procureurs. Hij zei enkel dat de bendeleider gearresteerd was.

Het plafond van het gebouw was van multiplex omdat het eerst een kantoorgebouw was, alvorens het werd omgebouwd tot gerechtsgebouw.

Hurriyet