Een rechtbank heeft besloten dat de drie soldaten die vier Syrische vluchtelingen fysiek en verbaal mishandelden, die bij de zuidelijke provincie Hatay de grens over wilden steken, gearresteerd moeten worden.

Een andere soldaat, die onderdeel was van het onderzoek dat door de openbare aanklager van Altinözü op 31 juli werd uitgevoerd, werd vrijgelaten.

De Turkse strijdkrachten (TSK) zeiden op 30 juli dat de soldaten, die te zien waren op videobeelden van de mishandeling van Syrische vluchtelingen bij de grens, werden aangehouden.

Het leger zei dat “alle nodige administratieve en juridische procedures” zijn gestart voor het incident, dat veel ophef op sociale media veroorzaakte.

De video, die op 28 juli omstreeks 11:00 uur werd gemaakt, toont vier Turkse soldaten die de Syriërs schoppen en slaan. Het werd gefilmd door een andere soldaat, wiens schaduw op de beelden zichtbaar was.

Het leger zei dat de Syriërs die illegaal probeerden de grens over te steken na medische controles weer het land uit werden gezet.

Hurriyet