In juni waren er 3,5 miljoen toeristen die Turkije bezochten, een stijging van 43% in vergelijking met het vorige jaar.

De data, afkomstig van het ministerie van Cultuur en Toerisme, werd vrijgegeven op 1 augustus. Dit jaar in juni bezochten 763.727 Russische toeristen Turkije, een scherpe stijging in vergelijking met de cijfers van juni 2016. Maar liefst 1.4 miljoen toeristen uit Europa zijn dit jaar, in juni, naar Turkije afgereisd. De cijfers tonen een stijging van 0,6% ten opzichte van juni 2016.

Мечта сбылась… #girl #love #soon #nise #turkey #❤️

Een bericht gedeeld door KRASAVA (@daria_proskuryakova_) op

Vorig jaar daalde het totaal aantal toeristen uit Europa drastisch. Hierdoor werd Rusland de hoofdafnemer van het Turkse toerisme aanbod, met een aandeel van 21,9%, gevolgd door Duitsland, Iran, Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk.

Stijging van 14%

In het eerste semester van dit jaar zakten er 12.3 miljoen toeristen af naar Turkije, een stijging op jaarbasis van 14%. Vanuit Rusland kwamen er in totaal 1,69 miljoen toeristen binnen, wat neerkomt op een stijging van maar liefst 820% in vergelijking met het vorige jaar. In de periode van het eerste semester waren er in totaal 4.8 miljoen Europese toeristen die Turkije kozen als hun vakantiebestemming, goed voor een stijging van 12.7%.

Opnieuw was Rusland de grootste afnemer met een aandeel van 13.8%, gevolgd door Duitsland, Georgië, Iran en Bulgarije.

Hurriyet