Foto van Murat Galasi en zijn vrienden.

Een hooggeplaatst lid van het zogenaamde Alameddine misdaadnetwerk is gestorven in een sportschool, kort nadat hij Australië was ontvlucht naar Turkije.

Maar Murat Galasi, 33, werd niet gedood in een hinderlaag buiten, zoals zoveel gangsters die hun ondergang vonden.

In plaats daarvan is hij vermoedelijk gestorven aan een hartaanval toen hij vrijdag tijdens een training in Istanbul.

Galasi ontsnapte eerder aan een aanslag op zijn leven toen hij in december 2021 in zijn been werd geschoten in een bendeoorlog in Sydney.

Hij was met vier mannen buiten een sportschool in Prospect toen ze werden beschoten.

Ali Younes, beter bekend onder zijn rapper persona Ay Huncho, ging zaterdag naar Instagram om een eerbetoon aan Galasi te delen.

‘Mijn mooie grote broer, mijn hart doet pijn, ik ben verloren, ik hou zoveel van je… dit leven zal niet hetzelfde zijn zonder jou,’ schreef hij.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Proper6️⃣0️⃣ (@ayhuncho)

“Hij is onlangs vertrokken, op de gebruikelijke weg naar Turkije en Libanon,” vertelde een bron aan de Daily Telegraph.

Galasi was een van de figuren tegen wie de politie in 2021 een bevel tot zware criminaliteit uitvaardigde om de rivaliserende bendes in toom te houden.

Hij werd genoemd als een senior lid van het Alameddine misdaadnetwerk.

Zijn dood sluit aan bij die van voormalig bikebaas Erkin Keskin van de Eenzame Wolf, die Sydney ontvluchtte naar Turkije en kort daarna in maart van dit jaar overleed.

De ex-Turkse soldaat behoorde tot de belangrijkste doelwitten van de Australische politie en werd beschouwd als een van de grootste invoerders van drugs in Australië.

Bron: Turkse media