In de stadskerk van Neustrelitz, een stad in Duitsland, hebben Georg Alexander Erbprinz zu Mecklenburg en de 29-jarige Nederlandse Hande Macit afgelopen weekend publiekelijk het jawoord gegeven.

“Als jonge mensen durven te trouwen, is dat een teken van hoop,” zei Andreas Grund, de niet-partijgebonden burgemeester van Neustrelitz.

Het paar is sinds juni 2022 burgerlijk getrouwd en leidt verder een burgerlijk leven in Rotterdam.

Georg Alexander heeft twee jongere broers en zussen. Hij studeerde milieubeheer. Zijn vrouw is geboren in Turkije, haar familie ging naar Nederland, waar zij ook de nationaliteit aannam.

Daar werkt de 29-jarige, die ook management heeft gestudeerd, als zakenvrouw. Ze heeft een yoghurt ontwikkeld met een familielid. Beide zetten zich in voor voedsel gemaakt van biologische grondstoffen.

“We willen in de toekomst ook naar Neustrelitz komen,” zei de bruidegom. Daar zijn al plannen voor, zei hij, maar ze zijn nog niet klaar voor een besluit. Voorlopig blijven ze in Rotterdam.

Hertogin

De Rotterdamse bruid is sindsdien Hande, hertogin van Meckleburg. Georg is de erfprins en het aanstaande hoofd van het adellijke huis. Het stel woont in Rotterdam.

De vader van Georg Alexander, de 66-jarige Georg Borwin, staat sinds 2001 aan het hoofd van het hele hertogelijke Huis van Mecklenburg, een positie die Georg ooit zal overnemen.

Afgelopen weekend was hun feestelijke kerkelijke huwelijk in de afgelaten stadskerk van Neustrelitz.

Tijdens de katholieke mis werd ook een minuut stilte in acht genomen voor koningin Elizabeth II. De bruid droeg een bijzonder boeket met een Strelitzia erin, een knipoog naar de naam van het adellijke huis.

Het jawoord werd bijgewoond door vele familieleden en gasten uit Duitsland, Engeland, Turkije en Hongarije.

Bron: Duitse media