De beroemde popzangeres Gülşen Bayraktar Çolakoğlu, die in opspraak kwam heeft besloten zo’n 50 shows te annuleren tot het nieuwe jaar.

“Ze besloot wat rust te nemen en annuleerde al haar concerten,” vertelde Haluk Şentürk, de agent van de 46-jarige zangeres, op 15 september.

Ook de advocaat van de zangeres, Emek Emre, benadrukte dat ze de beslissing zelf heeft genomen.

“Er is geen wettelijke dwang om het concert te annuleren. Ze wilde het zelf,” voegde Emre eraan toe.

Gülşen, beroemd met haar voornaam op het podium, werd thuis in Istanbul aangehouden en op 25 augustus voor de rechter gebracht vanwege een opmerking die ze maakte over religieuze scholen in een video die de sociale media in beroering bracht.

Een rechter stuurde haar vervolgens naar de gevangenis in afwachting van een onderzoek naar de opmerkingen die ze in april op het podium maakte dat “İmam Hatip” religieuze scholen kinderen opvoeden tot moslimpredikers.

In haar getuigenis op het politiebureau voordat ze werd opgesloten, verklaarde Gülşen dat de clip waarin ze de opmerkingen maakte een misverstand was, omdat deze was opgenomen terwijl ze een grapje maakte met haar collega.

“Dit was geen toespraak die ik hield voor deelnemers aan het concert of de media,” zei ze.

Voor haar arrestatie bood ze op sociale media ook haar excuses aan.

Na vier dagen in de gevangenis oordeelde het hooggerechtshof dat de zangeres werd vrijgelaten, maar zette haar onder huisarrest.

Vorige week hief een andere rechtbank haar huisarrest op.

Bron: Hürriyet