Erkan 'Eric the Wolf' Keskin en Erin Burazer

Erkan ‘Eric the Wolf’ Keskin is dood aangetroffen in Turkije nadat hij Australië meer dan twee jaar geleden ontvluchtte.

Keskin, de voormalige nationale voorzitter van de Lone Wolf bende, stond ook bekend als de ‘Naked Bikie’ nadat hij op een nacht in juli 2015 naakt door een straat in het westen van Sydney rende terwijl hij met een pistool zwaaide.

Politie en onderwereldbronnen speculeerden destijds dat Keskin op de vlucht was voor een aanslag op zijn leven in een huis in Luddenham.

Keskin werd maandag dood aangetroffen in Turkije, aldus een bericht in The Daily Telegraph. De oorzaak van zijn dood was nog niet bevestigd.

De krant meldde dat bronnen die de 44-jarige vorige week hadden gesproken, hadden gezegd dat hij de laatste tijd “stevig had gefeest”.

Keskin werd gevonden rennend door een straat in West-Sydney zonder kleren en zwaaiend met een handwapen op een nacht in juli 2015

Er werd ook beweerd dat hij aan een nieuwe zakelijke onderneming was begonnen en van plan was een muzieklabel te beginnen en Australische rapartiesten te contracteren.

Dat zou een grote verandering zijn ten opzichte van Keskins eerdere zakelijke activiteiten, die volgens de politie voornamelijk uit drugshandel bestonden.

Keskin behield de controle over de Lone Wolf nadat hij Australië eind 2019 had verlaten en had banden met de verbannen Comanchero-baas Mark Buddle.

Voordat Keskin Australië ontvluchtte, was hij in twee staten aangeklaagd wegens drugshandel en ontvoering. De politie schatte dat hij een fortuin van 50 miljoen dollar had vergaard.

Keskin kreeg een vuurwapenverbod opgelegd in zijn appartement in de stad. Dezelfde betonstorter werd zeven maanden later in Penrith neergeschoten, maar overleefde.

Tegen die tijd zou Keskin naar Turkije zijn verhuisd. ‘Niemand verwacht hem terug’, vertelde een onderwereldfiguur destijds aan de Telegraph.

Keskin was gevreesd in de onderwereld van Sydney, maar bij een van zijn laatste rechtszittingen gaf hij aan bang te zijn voor zijn eigen vrouw.

De toen 41-jarige stond in november 2018 voor de Downing Centre Local Court om zijn vriendin Erin Burazer te helpen een aanhoudelijk geweldsbevel (AVO) te laten wijzigen, zodat het paar meer tijd samen kon doorbrengen.

Op dat moment woonde Keskin in een luxe hoogbouwappartement in The Rocks in de binnenstad van Sydney, terwijl zijn vrouw Kristen, toen 39, en hun vier kinderen meestal in Dubai waren gevestigd.

Bron: Turkse media