Foto: Klanten zitten in Üsküdar Kafe (links) en (rechts) een medewerker waarschuwt een Turks koppel

Een medewerker van een café in de wijk Üsküdar in Istanbul heeft een stel dat elkaars hand vasthield, gewaarschuwd door te zeggen dat ze “afstand moesten houden”.

De opmerkingen van de medewerker werden op video vastgelegd en op sociale media gedeeld.

Een medewerker van een café in de wijk Üsküdar in Istanbul waarschuwde op 14 maart een stel dat elkaars hand vasthield en zei dat ze “afstand moesten houden”.

“Houd afstand, u kunt niet zo dicht bij elkaar zitten. Zulke dingen staan we hier niet toe,” zei de medewerker tegen het stel dat in Çimen Café zat.

Toen de medewerker zag dat het echtpaar zijn opmerkingen opnam met hun mobiele telefoon, liep hij weg. Ook andere klanten reageerden op de opmerkingen van de medewerker.

Seyfullah Köse deelde de video die hij maakte op zijn social media-account en zei:

“Deze ‘verantwoordelijke heer’ die in Üsküdar Çimen Cafe werkt, zei luid: ‘Houd afstand, je kunt niet zo dichtbij zitten’ toen we met mijn vriendin hand in hand zaten. Toen hij zag dat we hem aan het filmen waren en andere mensen bezwaar maakten, vertrok hij zonder zich te verontschuldigen.”

Vrouwenassemblees (Kadın Meclisleri) deelden het incident op Twitter en zeiden:

“We houden elkaars hand vast met wie we willen, waar we willen, en we staan zo dichtbij als we willen. Jullie mogen je niet bemoeien met ons leven.”

Bron: Turkse media