De Braziliaanse politie heeft een enorme drugsvangst gedaan in Fortaleza. Een Turkse privéjet zou van daaruit naar Brussel vliegen.

Braziliaanse agenten hebben in een privéjet meer dan een ton cocaïne in beslag genomen, verpakt in 24 koffers, net voor het vliegtuig naar België zou vertrekken.

De federale politie deed de ontdekking op Fortaleza International Airport in Fortaleza, Ceará, op woensdagochtend.

Een Spaanse passagier en de 48-jarige Turkse gezagvoerder van de vlucht werden gearresteerd en twee bemanningsleden – beiden met de Turkse nationaliteit – werden voor verhoor binnengebracht.

Op beelden die door de politie zijn opgenomen, is te zien hoe een van de agenten de passagier in het Portugees confronteert met de woorden: “Maak die koffer open, ik zeg het je”.

Een Braziliaanse agent van de Federale Politie test de zuiverheid van een witte poederachtige substantie die uit een pakje in een koffer was gesneden, alvorens te bevestigen dat het om cocaïne ging.

De autoriteiten zouden 1.304 kilo cocaïne in beslag nemen die verborgen waren in 24 koffers van een passagier uit Spanje die woensdag werd gearresteerd op Fortaleza International Airport in Fortaleza, Brazilië.

In 24 koffers aan boord zat in totaal 1,3 ton cocaïne. De Spaanse passagier en 4 Turkse bemanningsleden werden opgepakt. De drugs zijn in beslag genomen, net als het vliegtuig, enkele mobiele telefoons en documenten.

De gezagvoerder van de vlucht – een Turks staatsburger – werd ook in hechtenis genomen. De drugs waren op weg naar Brussel, België

Meer dan een ton cocaïne – 1.304 kilo om precies te zijn – werd woensdag door de Braziliaanse federale politie teruggevonden op Fortaleza International Airport voordat een Turks vliegtuig zou opstijgen naar Brussel, België

Bron: Belgische media