Een Turkse openbare aanklager heeft tot 20 jaar gevangenisstraf geëist tegen een voormalige hooggeplaatste medewerker van de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP), die eerder dit jaar werd vastgehouden op beschuldiging van drugsgebruik, aldus Turkse media.

Kursat Ayvatoğlu haalde de krantenkoppen in maart, toen hij korte tijd werd vastgehouden nadat een video van de AKP hoofdkwartier medewerker opdook op sociale media, waarin hij te zien was terwijl hij cocaïne snoof in een luxe auto.

Ayvatoğlu, die vervolgens uit zijn functie werd ontheven, ontkende de beschuldigingen en beweerde dat het poeder in de video “poedersuiker” was, maar werd in voorlopige hechtenis genomen na protesten van het publiek.

De voormalige AKP-medewerker, die bekend stond om zijn decadente levensstijl, die hij niet schuwde te delen op sociale media, gaf tijdens zijn tweede aanhouding in een officiële brief toe dat hij een drugsgebruiker en -dealer was.

Ayvatoğlu, die op foto’s te zien was met topambtenaren van de AKP, vestigde de aandacht op zijn levensstijl, die drugs, alcohol, gokken en luxe omvatte, die ofwel veroordeeld worden door de islamitisch gezinde AKP ofwel niet betaalbaar zijn met een salaris van parlementair personeel.

De aanklacht tegen Ayvatoğlu beschuldigt de voormalige medewerker van de regeringspartij en vier anderen in de beruchte video van “drugsgebruik” en het promoten van drugsgebruik”.

Bron: Turkse media