Paniek in Den Hoorn, gelegen in de provincie Zuid-Holland, vrijdagochtend nadat buurtbewoners een ongeveer 1,5 jaar oud jongetje alleen in een witte trapzak op straat vonden.

Een jongetje van vermoedelijk Turkse komaf is vanochtend in Den Hoorn op straat gevonden. Het kind is zo’n anderhalf jaar oud.

“Er werd vanochtend aangebeld. Ze stonden voor de deur met een jongetje bij zich. Ze vroegen of ik hem kende, maar dat was niet het geval”, vertelt een buurtbewoner die woont in de buurt van de vindplaats van de peuter. “De politie was al snel ter plekke.”

De politie ontfermde zich direct over het kindje dat vermoedelijk van Turkse komaf is.

Jeugdzorg werd ingeschakeld die de zorg voor het kindje over heeft genomen. De peuter werd met een knuffel, een deken en wat persoonlijke spullen door agenten meegenomen.

Het is nog een raadsel waarom het jongetje in zijn witte trappelzak met opdruk van auto’s op straat zwierf.

Wat er precies is gebeurd is nog de vraag. “Onze eerste prioriteit is de hulpverlening. Gelukkig is het kindje gezond en in handen van de hulpverlening. Wij gaan nog wel onderzoek doen naar wat er zich heeft afgespeeld.”

Enkele buurtbewoners stellen dat het jongetje een groot deel van de nacht op straat heeft doorgebracht.

Buurtbewoners vonden het jongetje in zijn witte trappelzak aan de Drogerij. Zij ontfermden zich over het kind en belden 112.

De politie was dringend op zoek naar de ouders van het jongetje.

Bron: Nederlandse media