Foto: na een waarschuwing van de politie pakken een Instagram-model en haar zus, de fotograaf, hun spullen in een koffer, Istanboel, 5 april 2020.

Eerder deze maand was een Instagram-model een persoonlijke fotosessie aan het houden in een moskee in het district Avcılar in Istanbul. De politie ontdekte haar, samen met haar zus die de foto’s aan het maken was, en zette hen uit het gebouw.

Ze hadden zich in een hoekje van de moskee opgesteld. Ze maakten gebruik van het feit dat vanwege de maatregelen tegen het nieuwe coronavirus, er geen volk in het gebouw was. De dames hadden zelfs een koffer bij met outfits van verschillende kledingmerken.

De bedoeling was om de foto’s op Instagram te plaatsen. Politieagenten, die in de moskee aanwezig waren om samenscholingen tegen te gaan, ontdekten de twee en zette hen eruit met de waarschuwing om dit niet meer opnieuw te doen. De dames pakten hun koffer in en vertrokken.

De Turkse dienst voor Religieuze Zaken (Diyanet) stelde vorige maand een verbod in op alle gebeden waarbij veel mensen aanwezig zijn, dus ook het vrijdaggebed. Zo hoopt Diyanet verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan.

K.L.

(Bron: Sabah)