Turkse psychiater geeft tips over mentale gezondheid tijdens coronacrisis

Professor Arif Verimli, een wetenschapper die al meer dan 40 jaar actief is in de psychiatrie, heeft in een interview met Sabah wat tips gegeven over hoe je je geest gezond kunt houden te midden van de coronacrisis.

De professor beschreef verschillende activiteiten die mensen kunnen helpen om te gaan met de negatieve wolk die over onze hoofden hangt in deze moeilijke tijden. (1) “Word ’s morgens vroeg wakker, doe je pyjama uit en trek een nieuwe outfit aan. Scheer je als het moet!” adviseerde hij.

Verimli beveelt (2) iedereen ook sterk aan om actief te blijven, zowel fysiek als mentaal. “Zorg ervoor dat je elke dag voldoende beweegt en durf af en toe ook een boek vast te nemen,” haalde hij aan. Hij voegde toe (3) dat ademhalingsoefeningen ook van essentieel belang zijn.

Het coronavirus dat in december opdook in de Chinese miljoenenstad Wuhan, heeft zich inmiddels verspreid naar 205 landen.

Volgens gegevens van de Amerikaanse Johns Hopkins Universiteit, zijn er wereldwijd meer dan 1.3 miljoen mensen besmet. Bijna 75.000 mensen zijn al aan het virus bezweken. 270.000 herstelden volledig.

Sabah

O.A.