In de Turkse hoofdstad Ankara hebben politieagenten, verkleed als Kerstman en ballonverkopers, zes verdachten opgepakt op Oudejaarsavond. Dat schrijft het regeringsgezinde Anadolu Agency.

De undercover eenheid van de politie van Ankara patrouilleerde tussen de feestende massa in de straten van de wijk Kızılay en in de omgeving van het busstation van AŞTİ. In totaal werd de identiteit van 312 personen gecontroleerd.

De zes gearresteerde verdachten werden door de politie gezocht voor misdaden waaronder seksueel misbruik en afpersing.

Nog volgens het artikel werden tweeëndertig anderen onder begeleiding weggevoerd van de festiviteiten omwille van hun “buitensporig gedrag dat storend was voor de mensen in de omgeving”.

Zonder ernstige incidenten

Turkije heeft het nieuwe jaar ingezet zonder dat er ernstige incidenten gemeld werden tijdens de feestnacht.

Op de İstiklallaan in Istanbul, zoals altijd één van de populairste plaatsen om nieuwjaar te vieren, hebben de ‘Vertrouwensteams’ van de politie twee mensen op heterdaad betrapt die zich schuldig maakten aan seksuele intimidatie.

Er zijn beelden opgedoken van één van de arrestaties. Daarop is te zien hoe politieagenten in uniform tussenbeide komen, een paar seconden nadat een groep jongemannen zich verbaal agressief begon te gedragen tegenover een koppel van twee vrouwen.

Hier zie je meer foto’s van de politiepatrouille verkleed als Kerstman…

Hürriyet

S.V.R.