De politie van Nuremberg (Duitsland) heeft hulde gebracht aan de 10-jarige Kenan Büyükhan. Ze noemden hem een “superheld”, omdat hij zijn zusje uit een brandende auto heeft gered.

De Turkse jongen haalde vorige maand de hoofdpunten van het nieuws toen er brand uitbrak in de auto van zijn gezin. Büyükhan zat in de auto samen met zijn twee jaar oude zusje Hira Nur. Hun moeder had hen alleen gelaten om haar andere dochter naar school te brengen. Toen de auto in brand vloog, stapte de jongen rustig uit, maakte de veiligheidsgordel los van zijn zusje, dat achterin zat, en bracht haar in veiligheid, vlak voor de vlammen hen allebei zouden overspoelen.

Politieagenten uit Nuremberg, waar de jongen woont met zijn gezin, brachten hem eerder deze week een bezoek voor zijn verjaardag. Ze gaven hem geschenken en een ‘certificaat van superheld’ en namen hem en zijn vader mee voor een rondrit door de stad. Ze namen de jongen ook mee naar een politieboot die patrouilleerde op de Danube en hij mocht even aan het roer staan. “Het was een onvergetelijke verjaardag,” zei de jongen achteraf.

Op 29 mei krijgt de jongen ook nog een eremedaille van de regering van de deelstaat Beieren. Hij kreeg al erkenning van het Turks consulaat in Nuremberg en een Turkse zakenman gaf Büyükhan een mobiele telefoon cadeau.

Sabah

S.V.R.