Een Ramadandiscussie heeft de gemoederen beroerd in het Turkse parlement nadat een parlementslid van de CHP water dronk. Een parlementslid van de AKP zei “toon respect aan de Ramadan”. Een parlementslid van de HDP kwam daarop tussen: “Dit is een seculier Turkije, ik ben geen moslim.”

https://www.youtube.com/watch?v=M7UgcwKKur8

 

Tufan Köse, parlementslid voor de CHP, bekritiseerde tijdens een toespraak voor het parlement de beslissing om de burgemeestersverkiezingen in Istanbul ongeldig te verklaren.

Imran Kılıç, parlementslid voor de AKP, bekritiseerde op zijn beurt Köse: “Jullie moeten eerst respect tonen aan de Ramadan van het volk. Dit is de spreekstoel van een islamitisch Turkije.”

De discussie in het parlement kan u hieronder lezen:

Tufan Köse (CHP): Beste vrienden, dit land is niet, zoals jullie zeggen, gemakkelijk gesticht. Het is gesticht op het slagveld. Er is niet zomaar een stabiliteitsprobleem. Als er een stabiliteitsprobleem is, dan is dat een probleem voor meneer Bahçeli en meneer de president met hun voorliefde voor hun postjes.

En wat blijkt, jullie kunnen dat probleem niet meer met verkiezingen oplossen. Dus wat gaan jullie doen? Jullie gaan ‘FETO’ zeggen, jullie gaan ‘gevangenis’ zeggen, jullie gaan dreigingen uiten en jullie gaan de man die zegt ‘dat ook al is er niets gebeurd, er is zeker iets gebeurd’ niet op zijn plaats zetten. Wie gelooft jullie nog?

Imran Kılıç (AKP): Jullie moeten eerst respect tonen aan de Ramadan van het volk. Dit is de spreekstoel van een islamitisch Turkije.

Tuma Çelik (HDP): Dit is geen islamitisch Turkije, maar een seculier Turkije. Ik ben geen moslim.

Tufan Köse (CHP): Misbruik het geloof niet. Jullie vreten aan de rechten van weeskinderen, jullie vreten aan de rechten van de mensen en plegen zondes, maar je roept wel dat er water wordt gedronken.

Zülfü Demirbağ (CHP): Zeg, wat weet jij van de rechten van weeskinderen.

Internethaber.com

T.A.