Gepakt omdat je live op sociale media een wapen showt

Een 37-jarige Turkse Rotterdammer showde afgelopen weekend live op sociale media een vuurwapen aan zijn volgers. Wat Akin D. niet wist, was dat de politie ook meekeek. Dus even later stond zijn woonkamer vol agenten en werd de man gearresteerd.  

Op de livestream zagen agenten dat Akin een vuurwapen in zijn handen had en dat doorlaadde. Ook klonk er een schot. Daarop besloot de politie in te grijpen.

De agenten wisten het adres van de Turkse Rotterdammer te achterhalen en besloten zijn huis binnen te vallen. Bij de doorzoeking van de woning vond de politie meerdere kogelhulzen. Maar het vuurwapen waarmee hij in het filmpje speelde, was verdwenen.

Het filmpje was onder meer op sociale media te zien. Hoe de politie bij de livestream terecht was gekomen, is onbekend.

De agenten wisten het adres van de 37-jarige Turkse Rotterdammer te achterhalen en op grond van de Wet Wapens en Munitie werd de woning betreden en de man aangehouden, meldt de politie.

Bij de huiszoeking werden enkele pistoolhulzen gevonden. Het vuurwapen werd nog niet aangetroffen. De verdachte is opgepakt voor verhoor. De politie doet vandaag verder onderzoek.

Als reactie op de vele schietpartijen heeft justitie in Rotterdam een beloning uitgeloofd voor tips die leiden tot het vinden van vuurwapens.

Bron: TT