Foto: Sedat Pekers broer Atilla Peker en zijn lijfwacht worden gearresteerd

De broer van Sedat Peker, Atilla Peker, en zijn lijfwacht werden aangehouden in het district van Muğla in Fethiye.

Er werd vernomen dat Atilla Peker, die de broer was van de leider van de organisatie en die lid was van de structuur die in de publieke opinie bekend staat als de georganiseerde misdaad Sedat Peker, zich in Fethiye, Muğla, bevindt.

Atilla Peker, de broer van de leider van de misdaadorganisatie Sedat Peker, en Yunus Olcay, naast hem, werden vastgehouden in de villa in het district Fethiye tijdens een operatie georganiseerd door de politie in Muğla.

Foto: Atilla Peker

Sedat Peker legde een verklaring af op zijn Twitter-account nadat zijn broer werd vastgehouden.

Peker zei het volgende: “Het is erg pijnlijk om dit te zeggen, want ik geloof in de heiligheid van de Turkse staat. Echter, sommige bureaucraten wiens eer gelijk is aan hun salaris; Waarom neem je Korkut Eken en Mehmet Ağar niet in hechtenis, alleen mijn broer?”

Peker zei eerder dat AKP afgevaardigde Tolga Ağar (zoon van Mehmet Ağar) verantwoordelijk was voor de moord op de Kazachse studente Yeldana Kaharman, die de gendarmerie vertelde dat ze seksueel misbruikt was door de afgevaardigde een dag voordat ze dood werd gevonden op 28 maart 2019 in de oostelijke provincie Elazığ. Volgens Peker heeft Mehmet Ağar het incident in de doofpot gestopt.

Strafblad van Peker

Peker beschuldigt in zijn filmpjes figuren in de Turkse regering ervan samen te werken met zware criminelen, zoals bijvoorbeeld met hemzelf. De maffialeider heeft een strafblad om u tegen te zeggen. Hij kreeg al eens veertien jaar en vijf maanden cel voor het leiden van een criminele organisatie, roofovervallen en ontvoering.

Dit is overigens niet de eerste keer dat een Turkse regering in verband wordt gebracht met georganiseerde misdaad. In 1996 ging er een schokgolf door het land na het zogenoemde ‘Susurluk-schandaal’.

Dat kwam aan het licht toen er bij het stadje Susurluk een Mercedes crashte, met aan boord een hoge politieman, een parlementslid en een bekende crimineel.

Huiszoekingsvergunning

Een gerechtelijke huiszoekingsvergunning werd aangevraagd bij het hoofdofficier van justitie van Fetihiye door de provinciale politie van Muğla.

In overeenstemming met de beslissing, werden vandaag om 12.00 uur een pistool zonder vergunning in beslag genomen bij het doorzoeken van de auto van Atilla Peker.

Er werd gemeld dat Atilla Peker en Yunus Olcay, die in hechtenis waren genomen in de villa waar hij was, nog steeds bij de politie zitten.

Bij de huiszoeking in de auto van Atilla Peker en in de villa waar hij verbleef, werden twee magazijnen met een pistool zonder vergunning in beslag genomen.

Bron: Turkse media