De Hacamat-sessie eindigde met een ramp

Afgelopen vrijdag heeft een niet nader genoemde persoon zich aangemeld bij het Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, een ziekenhuis gelegen in de zuidelijke stad Sanliurfa.

Een theekop werd opgemerkt in het anusgebied op de röntgenfoto van de patiënt op de afdeling spoedeisende hulp.

Deze persoon is geopereerd op de afdeling algemene chirurgie. Het theeglas werd verwijderd door een operatie die werd uitgevoerd door gespecialiseerde artsen.

Het theeglas werd verwijderd door een operatie die werd uitgevoerd door gespecialiseerde artsen.

Een theeglas ontsnapte naar de anus van de man die hacamat had laten doen

De patiënt, die herstelde van de pijn na de operatie en zijn oude gezondheid terugkreeg, bedankte de doktoren voor de operatie en zei dat “hij al heel lang aambeien had, hij ging naar een hacamat-specialist en het olietheeglas ontsnapte per ongeluk naar de anus.

Hacamat

​Hijama of hacamat (Turkse benaming) is een alternatieve geneeswijze die op steeds meer plekken in Nederland wordt aangeboden. Het gaat om een natuurgeneeskundige behandeling, waarbij in de oppervlakte van de huid kleine gaatjes of krasjes worden gemaakt. Vervolgens wordt er met zuignappen bloed uit je lichaam gezogen.

Een Turkse burger met aambeien in Şanlıurfa nam zijn toevlucht tot de cupping-methode vanwege de ziekte waaraan hij lange tijd leed.

Volgens de beschuldigingen ontsnapte het olieachtige glas tijdens de hijama naar het anusgebied van de persoon. Het werd vernomen dat de ongelukkige burger de situatie een week later realiseerde.

Een verbluffende gebeurtenis vond plaats in Şanlıurfa. Een burger, die al lang met aambeien kampt, begon nadat zijn pijn ondraaglijk werd, onderzoek te doen naar traditionele behandelmethoden en besloot na verloop van tijd een hacamat-sessie te boeken, met het advies dat hij kreeg van zowel zijn omgeving als familieleden.

Volgens het rapport liep het olieachtige theeglas naar het anusgebied toen de burger een hacamat-sessie kreeg voor behandeling.

De beker werd operatief verwijderd. De burger, die na 1 week na de hijama-behandeling ongemak in het anusgebied voelde, meldde zich aan bij het ziekenhuis.

Een röntgenfoto van de patiënt op de eerste hulp toonde een theekop in het anusgebied.

Deze persoon is geopereerd op de afdeling algemene chirurgie. Het theeglas werd verwijderd door een operatie die werd uitgevoerd door gespecialiseerde artsen.

Bron: Turkse media