De beroemde Turkse acteur en zanger, Özcan Deniz, gaf zaterdag voor meer dan 10.000 fans een concert in Israël.

Het concert werd gehouden in het Menora Mictachim Arena in de hoofdstad Tel Aviv. De tickets waarvan de prijzen begonnen vanaf 250€, waren zeer vroeg uitverkocht.

https://www.youtube.com/watch?v=Bt8-8o7Gdu4

Volgens Israëlische beambten werd het optreden van de Turkse zanger, die onlangs een verbluffende populariteit heeft verworven door zijn hoofdrol in de soap İstanbullu Gelin, bijgewoond door bijna 11.000 liefhebbers.

De Turkse actrice Asli Enver was ook van de partij en juichte het Israëlisch publiek toe.

İstanbullu Gelin

De Turkse soap İstanbullu Gelin gaat over een liefdesverhaal. Faruk, gespeeld door Deniz, is een rijke zakenman die in Bursa woont, een stad in de buurt van Istanbul. Hij wordt verliefd op Süreyya, gespeeld door Enver, die zonder ouders is opgegroeid. Het koppel trouwt en Faruk neemt zijn kersverse vrouw mee naar Bursa.

Haar komst zet kwaad bloed op bij Faruk’s dominante schoonmoeder die zich tegen het huwelijk verzet omdat Süreyya violiste en inwoner van Istanbul is.

Het concert werd al maanden geleden aangekondigd, maar de pro-Palestijnse boycot-beweging BDS, riep de sterren van de serie op om het optreden af te wijzen.

“Wij roepen u op om de stem van de Palestijnen te zijn. Wijs het concert af en voorkom dat de Turkse serie, İstanbullu Gelin, wordt uitgezonden in Israël,” schreef BDS in een brief.

Turkse soapseries zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden in Israël. Israëlische media hebben eind maart gemeld dat İstanbullu Gelin momenteel de meest populaire is.

“İstanbullu Gelin is veel meer dan een soapserie. Vele Israëliërs zijn al naar de set afgereisd in de hoop een selfie te kunnen nemen met de acteurs,” schreef Ariana Melamed in haar artikel genaamd “The Turks Are Back, and They’ve Got All of Israel Addicted” voor het Israëlische dagblad Haaretz.

De Turken zijn terug en Israëliërs zijn eraan verslaafd

 

Hurriyet

O.A.