Voorzitter Bahçeli van de oppositiepartij MHP

Voorzitter Devlet Bahçeli van de oppositiepartij MHP (Nationalistische Bewegingspartij), zei maandag dat zijn partij aan de zijde van de regering staat en dat zij de Turkse militaire operatie tegen regionale terreurgroepen in het noorden van Syrië volledig steunen.

Voorzitter Bahçeli zei op een persconferentie dat de PKK, PYD, ISIS en de Gülenistische terreurorganisatie allemaal hetzelfde zijn en dat deze terreurorganisaties worden gebruikt door wereldmachten als een instrument voor hun verschillende belangen in de regio. Hij zei ook dat deze terreurgroepen zich in de regio bevinden om de Turkse staat te schaden.

Hij zei: “Ik steun de militaire operatie van Turkije in Syrië”, wijzend naar de Turkse militaire operatie met de troepen van het Vrije Syrische Leger tegen de terreurorganisaties ISIS en PYD in het noorden van Syrië. Hij zei dat de couppoging van 15 juli, georganiseerd door de Gülenistische terreurorganisatie  Turkije zeer ernstige schade had kunnen toebrengen.

“Het is hoog tijd dat Turkije een halt toeroept aan al dat terrorisme. Wij als MHP steunen jullie (de Turkse regering) tijdens elke operatie tegen terreurgroeperingen”, zei Bahçeli.

Voorzitter Bahçeli benadrukte het belang van de eenheid in de Turkse politiek na de couppoging van 15 juli en zei: “Wij zullen de eenheid in onze Turkse politiek moeten vrijwaren; de staat is van  alle Turken. En ondanks onze soms uiteen lopende visies zullen we samen met de regering verder werken aan een grotere harmonie binnen Turkije.

Sabah