Kürşat Kılıç

Een AKP-functionaris heeft ontslag genomen naar aanleiding van een video waarop te zien is dat hij slaapt naast methamfetamine en drugsgerelateerde voorwerpen.

De ambtenaar, Kürşat Kılıç, weigerde commentaar te geven op de kwestie en dreigde de journalist die er verslag over uitbracht voor de rechter te dagen.

Een regerende ambtenaar van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) in de Centraal-Anatolische provincie Yozgat heeft ontslag genomen na een video waarop te zien is dat hij slaapt naast methamfetamine en drugsgerelateerde voorwerpen, meldde HalkTV op 11 december.

Kürşat Kılıç, een van de districtsvoorzitters van de AKP in Yozgat, kondigde eerder zijn ontslag aan op Facebook onder verwijzing naar zijn drukke agenda.

“Mijn loyaliteit aan onze partij en onze leider [president] Recep Tayyip Erdoğan zal doorgaan,” zei Kılıç.

Een bron stuurde HalkTV echter een video waarop te zien is dat Kılıç slaapt kennelijk na het gebruik van drugs en zei dat de ambtenaar ontslag nam om de video te verdoezelen.

De persoon die de video opneemt is te zien terwijl hij een la opent waar drugs in liggen. Naast Kılıç zijn ook een methpijp en een precisiebalans te zien.

Gebruikers van sociale media merkten al snel de precisiebalans op en zeiden dat dit erop zou kunnen wijzen dat Kılıç eigenlijk een drugsdealer was.

Kılıç weigerde commentaar te geven op de kwestie en dreigde de journalist aan te klagen omdat hij de video had gemeld.

Ali Mahir Başarır, afgevaardigde van de belangrijkste oppositiepartij, de Republikeinse Volkspartij (CHP), deelde de video van Kılıç en bekritiseerde minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu voor zijn falen in de strijd tegen drugs.

Het incident deed denken aan een eerder incident, toen een AKP-medewerker in een video werd betrapt op het snuiven van cocaïne.

Kürşat Ayvatoğlu verdedigde zich toen door te zeggen dat de witte substantie die in de video te zien was poedersuiker was en geen cocaïne.

Bron: Turkse media