In Bağcılar, een Turks district in de provincie Istanboel, sneed een jongeman met psychische problemen de keel van zijn moeder door en gooide haar uit het raam.

De verdachte stak het huis in brand toen hij de politieteams zag.

Terwijl de aangehouden persoon naar het politiebureau werd gebracht, werd vernomen dat de verdachte eerder uit een psychiatrisch ziekenhuis was ontsnapt.

Het incident vond plaats in de avonduren. Volgens de beschuldigingen heeft de 26-jarige Ali Sayan, die aan drugs verslaafd was, om een onbekende reden de keel van zijn moeder Havva Sayan doorgesneden en haar uit het raam gegooid.

Burgers in de buurt die het incident zagen, meldden de situatie aan de politie. De oproerpolitie nam veiligheidsmaatregelen rond het huis.

Toen hij de politie zag, wilde Ali Sayan zich verzetten door het huis in brand te steken. Na lange inspanningen heeft de politie hem in hechtenis genomen.

Uğur Eğriöz, een buurtbewoner die getuige was van het incident, zei:

“Ik was in de straat aan de overkant toen ik lawaai hoorde. Toen ik naar beneden ging, zagen we dat hij de keel van zijn moeder aan het oversnijden was.”

“Toen was er een schot. Ik denk dat hij in zijn been is geschoten. Toen probeerde hij het huis af te branden. Het gerucht gaat dat hij drugsverslaafd is.”

Bron: Turkse media