Cappadocië is een landstreek ten zuiden van de steppe in de Turkse regio's Centraal-Anatolië en Oost-Anatolië.

In de laatste twee jaar werden er ongeveer 310 ongeautoriseerde gebouwen gesloopt in de historische regio Cappadocië, die bekend staat om haar grotwoningen en opmerkelijke rotsformatie.

De gouverneur van de Centraal-Anatolische provincie Nevşehir maakte het nieuws afgelopen maandag bekend.

“In 2019 werden er zo’n 239 bouwwerken gesloopt. In 2020 werd het besluit genomen om nog eens 305 andere gebouwen te slopen. Ongeveer 71 van hen werden ondertussen neergehaald,” zei Sezer Becel in een persconferentie.

Hij voegde toe dat er nog 234 andere bouwwerken op de sloopplanning staan.

Foto: Cappadocië

Becel merkte op dat al deze gebouwen illegaal werden opgetrokken in beschermde gebieden rondom de sprookjesachtige schoorstenen van Cappadocië. Hij deelde ook enkele gegevens over de strijd tegen de corona-uitbraak in de provincie.

“De avondklokken en beperkingen die we hebben opgelegd werpen hun vruchten af. Het aantal gevallen in onze provincie is met zo’n 71 procent gedaald,” haalde hij aan.

“De bezettingsgraad van de afdeling intensieve zorgen ligt rond de 59 procent, wat ideaal is. De cijfers zullen positief blijven evolueren naarmate de inentingen vorderen,” klonk het verder.

Als laatste zei Becel dat 6.000 mensen in de provincie werden beboet voor het overtreden van de corona-maatregelen. Meer dan 80 mensen werden zelfs gerechtelijk vervolgd.

Hurriyet

O.A.