Sinan Bolat heeft zes caps voor Turkije achter zijn naam staan. Na een seizoen om snel te vergeten bij Club Brugge, is hij er niet bij in Frankrijk. Maar vanop het thuisfront supportert hij voor zijn landgenoten.

“Turkije trekt met een vrij jonge ploeg naar het EK. De belangrijkste pion is Arda Turan. Alle ogen zullen op hem gericht zijn. Daarnaast heb je ook nog Calhanoglu en Özyakup. Die laatste kwam vorig seizoen van Arsenal naar Besiktas en hielp hen meteen mee aan de titel.

Talent is er genoeg

Emre Mor is nog maar 18,maar hij kreeg in de voorbereiding op het EK twee keer een invalbeurt van 45 minuten en sindsdien is heel Turkije gek van hem. Hij tekende pas voor Dortmund.” Dat Turkije in groep D is ondergebracht met Europees Kampioen Spanje, Kroatië en Tsjechië maakt het er voor de Turken niet makkelijker op. «Veel zal afhangen van het eerste duel tegen Kroatië. Als ze die match winnen, kan dat vertrouwen schenken en is er in de andere wedstrijden nog veel mogelijk. De ervaring van de bondscoach zal van pas komen. Fatih Terim is een legende in Turkije. Wat hij allemaal bereikt heeft met clubs als Milan, Fiorentina en Galatasaray, maakt hem zonder meer de beste coach van het land.» (SJH)