Galatasaray en Turks nationaal elftal veteraan Arda Turan, die ook speelde voor Europese giganten als Atletico Madrid en Barcelona, is maandag met voetbalpensioen gegaan.

De 35-jarige gaf een emotioneel bericht uit op YouTube om zijn afscheid van de sport aan te kondigen.

“Ik wil beginnen met het vertellen van een geheim. Ik werd verliefd op voetbal. Toen gooide ik mezelf op straat en de rest kwam”, aldus Turan, die in het bericht uitgebreid inging op zijn carrière.

Hij bedankte alle mensen, met name voormalig Galatasaray-coach Fatih Terim, die een belangrijke rol in zijn carrière heeft gespeeld.

Turan begon zijn carrière bij de Lions in het seizoen 2005/06 en drukte vijf seizoenen lang zijn stempel op het Turkse voetbal.

In 2011 verhuisde hij naar het Spaanse Atletico Madrid, waar hij in totaal 128 keer in actie kwam. Hij scoorde in totaal 14 doelpunten voor de La Liga ploeg in vier seizoenen.

Turan maakte vervolgens een droomstap naar de Catalaanse reus Barcelona. Daar raakte hij echter in vorm en kwam hij in vijf seizoenen slechts 36 keer in actie.

De middenvelder keerde uiteindelijk terug naar Turkije, waar hij de afgelopen seizoenen uitkwam voor Galatasaray en Başakşehir.

Turan maakte ook 100 optredens voor de Turkse nationale ploeg en scoorde 17 doelpunten in een 16-jarige carrière bij de Crescent-Stars.

Bron: Sabah