Turkije heeft voor de kust van de badplaats Kusadasi een 36 jaar oude Airbus A300 tot zinken gebracht. Het toestel moet een attractie worden voor duikers en op die manier ook het toerisme in de regio aanmoedigen.

Het 54 meter lange vliegtuig, met een spanwijdte van 44 meter, werd vlak voor de kust van Kusadasi op de bodem van de Egeïsche Zee gelegd. De operatie duurde in totaal 2,5 uur.

Op die manier is een kunstmatig rif gecreëerd, die een grote aantrekkingskracht zou moeten uitoefenen op ervaren duikers.

425

“Ons doel is om van Kusadasi een toeristisch centrum voor de duiksport te maken”, verklaarde een verantwoordelijke van de toeristische dienst.

Turkije is op zoek naar nieuwe manieren om het toerisme naar het land te promoten. Na een reeks dodelijke aanslagen hebben heel wat toeristen namelijk beslist om Turkije de rug toe te keren.

De voorbije jaren werden voor de Turkse kust ook al drie kleine vliegtuigjes naar de zeebodem gebracht, maar het is de eerste keer dat zoiets met een dergelijk groot vliegtuig gebeurt.

Bron: De Zondag