Slechts 31% van de Amsterdammers geeft aan het EK te zullen gaan volgen. Dit blijkt uit een onderzoek onder zeshonderd Amsterdammers, uitgevoerd door de dienst Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) in opdracht vanAT5

Met dit percentage wordt het EK door Amsterdammers minder goed gevolgd dan de Tour de France (32%) en de Olympische Spelen (48%). 24% van de Amsterdammers zet de tv deze zomer aan voor een potje Wimbledon-tennis en 40% geeft aan helemaal géén grote toernooien te gaan volgen.

 

De gebrekkige interesse heeft waarschijnlijk alles van doen met het feit dat Oranje zich niet gekwalificeerd heeft voor het EK. Maar dit betekent niet dat Amsterdammers geen team hebben om voor te juichen in Frankrijk.

Turkije en België

OIS becijferde welke EK-landen de grootste vertegenwoordiging hebben in Amsterdam. Daar werd het percentage ‘neutrale’ supporters dat voor een specifiek land juicht bij opgeteld. Zodoende concludeert IOS dat Turkije en België op de meeste steun kunnen rekenen in Amsterdam, gevolgd door Engeland, Wales en Noord-Ierland. Landen met de minste Amsterdamse steun zijn Oekraïne, Kroatië en IJsland.

at5.nl