Foto: Galatasaray dient klacht in na ‘verzonnen verhalen’ over seksfeestjes.

Galatasaray, een van de grote drie in Istanboel, heeft juridische stappen ondernomen tegen een Turkse krant nadat die quotes in de mond van de voorzitter legde over seksfeestjes binnen de club met Ryan Donk, ex-speler van Club Brugge.

Ook Ryan Donk sprak op Instagram van ‘fake news’. Dat het op sportief niveau minder gaat met de Turkse topclub, is een feit.

Met nog acht speeldagen te gaan heeft Galatasaray acht punten achterstand op leider Beşiktaş.

De club ging een tijdlang aan kop van de Süper Lig, maar kon slechts één van haar laatste zes competitiewedstrijden winnen.

Tot ongenoegen van voorzitter Mustafa Cengiz, die een vergadering bij elkaar riep met onder andere Galatasaray-coach Fatih Terim.

Op sociale media nam de voorzitter geen blad voor de mond over de huidige stand van zaken.

“Galatasaray zou er snel opnieuw moeten staan”, aldus Mustafa Cengiz.

“Vooral de spelers moeten hun waardigheid en eer in acht houden. Zij vertegenwoordigen Turkije en dus zou elke wedstrijd voor hen een doodsstrijd moeten zijn. Waarom doen ze dat dan niet? Ik word er helemaal gek van. Ze zijn bezig met hun premies.”

De spelersgroep zou de uitspraken van hun voorzitter niet meteen geapprecieerd hebben en gedreigd hebben met een staking.

We zijn de orgieën van Ryan Donk beu”, zou hij gezegd hebben over de gewezen verdediger van Club Brugge.

“Er wordt ook niet goed getraind. s’ Avonds houden de voetballers feestjes terwijl ze de ochtend erop moeten trainen. Ze presteren dus het best op een ander. Dat ze eens werken!”

Juridisch vervolg

Die laatste quotes werden door de Turkse krant op de wereld losgelaten en krijgen nu een juridisch vervolg.

”Het is immoreel om de president van Galatasaray zo in diskrediet te brengen met deze uitlatingen”, twitterde Galatasaray gisteravond.

“Het verhaal is volledig verzonnen.”

Bron: Turkse media