De Russische president Vladimir Putin heeft op zaterdag de normalisatie van de relaties en verhoogde samenwerking tussen Moskou en Ankara geprezen in zijn nieuwjaarswensen aan zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdogan.

Putin benadrukte dat het Rusland en Turkije in het afgelopen jaar niet alleen hun bilaterale betrekkingen hebben verbeterd maar ook op andere samenwerkingsdomeinen significante vooruitgang hebben geboekt.

 “Door nauw samen te werken hebben onze landen de verspreiding van het terroristische gevaar in het Midden-Oosten voorkomen en de voorwaarden voor een politieke oplossing van het Syrische conflict gecreëerd,” zegt Putin zijn wensen.

Verdere dialoog

De Russische president bevestigde ook zijn interesse in verdere constructieve dialoog en proactief engagement op alle domeinen van bilaterale, regionale en internationale aard.

Wensen

Putin en Erdogan ontmoetten elkaar acht keer in 2017. Het Kremlin publiceerde Putins wensen aan 36 wereldleiders, inclusief de hoofden van verschillende internationale organisaties en voormalige wereldleiders.

Sabah