Nadat de nieuwjaarsversieringen van studenten aan de Yıldız Technische Universiteit (YTÜ) in Istanbul waren aangevallen door niet-geïdentificeerde personen, begonnen studenten een wake naast de versierde boom. Bekijk hier de beelden. 

Groeperingen bedreigden de studenten op sociale media en zeiden dat ze zich niet zo mogen gedragen in een “moslimland”.

Islamistische groeperingen hebben de nieuwjaarsversieringen aangevallen die studenten in een boom op de campus van de Yıldız Technische Universiteit (YTÜ) in Istanbul hadden aangebracht.

De studenten begonnen de wacht te houden bij de boom nadat de versieringen waren verwijderd en de takken van de boom waren gebroken door niet-geïdentificeerde mensen.

Sommige gebruikers van sociale media bedreigden de studenten en verklaarden dat ze dergelijke vieringen niet konden organiseren in een “moslimland”. Turkije is grondwettelijk gezien een seculier land.

De meeste sociale mediagebruikers die het op de studenten gemunt hadden, gebruikten hetzelfde discours als de groepen bij elke studentenmobilisatie in Turkije, waarbij ze hen afschilderden als “sympathisanten van terroristen” of “die tegen de nationale waarden zijn”.

Sommigen deelden zelfs berichten op X met afbeeldingen van wapens om de studenten te bedreigen en dreigden met een aanslag.

Studentenclubs op de universiteit deelden ook een aankondiging waarin studenten werden opgeroepen om op 11 december samen te komen en de boom te versieren.

Bron: Turkse media