Istanbul

Turken bereiden zich voor om 2022 te verwelkomen met kleinschalige evenementen en organisaties, nu de bezorgdheid over het stijgende aantal dagelijkse COVID-19 gevallen en de vrees voor de Omicron variant groeit.

Gezinnen zijn al begonnen met boodschappen doen en hun zakken te vullen met nootjes, koekjes en dergelijke om zich voor te bereiden op oudejaarsavond en de nacht te vieren in het gezelschap van hun naasten en dierbaren.

Maar voor degenen die de nacht op Oudejaarsavond buiten willen doorbrengen, hebben veel restaurants, hotels en uitgaansgelegenheden in de Turkse metropolen speciale programma’s voorbereid.

Inwoners van de Egeïsche provincie Izmir zullen het nieuwe jaar verwelkomen met vier openbare concerten in vier verschillende districten van de stad, georganiseerd in coördinatie met gemeenten.

DJ Suat Ateşdağlı op het Cumhuriyet plein, Madrigal in Buca, Gripin in Bornova en Feridun Düzağaç in het Karabağlar district zullen de lokale bevolking vermaken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gripin (@gripinonline)

Een officieel feest in Istanbul is niet gepland, maar het stadsbestuur van Istanbul heeft aangekondigd dat het openbaar vervoer 24 uur lang gratis toegankelijk zal zijn.

De openbare busdienst van de stad zal op oudejaarsavond ook 186 rondes op 15 afzonderlijke lijnen organiseren, naast de normale nachtlijnen.

Ondertussen heeft het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken een circulaire gestuurd naar de gouverneurskantoren van alle 81 provincies in het land, waarin de veiligheidsmaatregelen voor de langverwachte nacht worden uiteengezet.

Meer dan 340.000 personeelsleden bestaande uit politie, gendarmerie en kustwacht zullen worden ingezet met ondersteuning van lucht- en zeevoertuigen en speurhonden in het kader van de nieuwjaarsmaatregelen.

Om ervoor te zorgen dat de burgers veilig naar huis terugkeren, zullen vooral na middernacht alcoholcontroles en veiligheidscontroles door verkeersbegeleiders worden uitgevoerd.

Bron: Hürriyet