Het spel ‘Mazbata Online’ (Mandaat Online) dat speciaal gemaakt was voor de verkiezingen in Istanbul krijgt nu een derde versie. In de nieuwe versie kunnen spelers naast de reeds bestaande personages ook spelen met AKP-vicevoorzitter Ali Ihsan Yavuz die vertolkt wordt door de acteur Şahan Gökbakar. Dat de Turkse Kiesraad (YSK) het burgemeestersmandaat van de verkozen Ekrem Imamoğlu ongeldig verklaarde, had tot veel controverse en discussie geleid.

Het spel Mazbata Online werd gelanceerd in het kader van de verkiezingen van 31 maart. In de derde versie is vicevoorzitter van de AKP Ali Ihsan Yavuz ook toegevoegd als bespeelbaar karakter. Yavuz bereikte de krantenkoppen met zijn uitspraak “dat ook al is er niets gebeurd, zeggen wij dat er zeker iets is gebeurd”.  In het spel wordt hij nagespeeld door de acteur Şahan Gökbakar.

“Ook al is er niets gebeurd, gaat alles mooi worden,” vallen de ludieke woorden te horen uit de mond van Gökbakar die Yavuz naspeelt. De overige personages zijn dezelfde als in de vorige versies. Het concept blijft hetzelfde. Spelers moeten zoveel mogelijk stembussen verzamelen terwijl ze allerlei hindernissen en ‘reuzen’ moeten verslaan.

Sputniknews.tr

T.A.