De derde luchthaven van Istanboel, beter bekend als Istanbul New Airport, zou om en bij de 200 miljoen passagiers gaan bedienen en vluchten aanbieden naar 350 bestemmingen over de hele wereld. Dit zei Turks minister van Transport, Maritieme Aangelegenheden en Communicatie, Ahmet Arslan, op maandag.

Sprekende op de derde verjaardag van de baanbrekende ceremonie van de luchthaven, stelde Arslan dat gedurende de laatste 10 jaar het aantal actieve luchthavens in Turkije gestegen was van 25 naar 55. Ook zei hij dat het aantal nationale en internationale passagiers gestegen was van 35 miljoen naar een totaal van 180 miljoen per jaar.

Aantal bestemmingen uitbreiden

Volgens de Turkse minister van Transport, zal Turkije met de bouw van zijn nieuwste luchthaven een grotere inspraak hebben in de wereld van de luchtvaart en vliegreizen.

“Wij beschouwen, net zoals de rest van de wereld, de derde luchthaven in Istanboel als zeer belangrijk. Met een luchthaven die 200 miljoen passagiers per jaar kan vervoeren, zijn we van plan om het aantal bestemmingen van de luchthaven uit te breiden van 282 naar 350 wereldwijd”, zei Arslan.

Grootste luchthaven ter wereld

Arslan voegde toe dat er een investering van € 10 miljard ($11.3 miljard) werd gemaakt met behulp van Publiek-Private Samenwerking in de omgeving van de luchthaven, en dat de investering een totaal van € 22 miljard aan inkomsten zou opleveren.

Istanbul New Airport, dat verwacht wordt de grootste luchthaven ter wereld te zijn wanneer het volledig af is in 2023, zal dienen als de belangrijkste luchthaven van Turkije en als knooppunt voor aansluitende vluchten tussen Europa en Azië.

Sabah