Erdoğan ontving op 10 november de leider van de Gelukzaligheid Partij Temel Karamollaoğlu in het presidentieel paleis, waarbij de opstelling van de stoelen tot kritiek leidde op sociale media.

Karamollaoğlu kreeg niet de stoel naast Erdoğan aangeboden, maar werd in plaats daarvan gedegradeerd naar een bank aan de zijkant.

Na de bijeenkomst zei Bülent Kaya, vicevoorzitter van de partij: “Ik laat de beelden over aan de discretie van het publiek.”

President Recep Tayyip Erdoğan ontving Gelukzaligheid partijleider Temel Karamollaoğlu in het Presidentieel Complex op 10 november.

De ontmoeting was gesloten voor de pers en duurde twee uur en 20 minuten.

Na zijn ontmoeting met Erdoğan, gaf Karamollaoğlu een persconferentie op het hoofdkantoor van zijn partij en zei dat hij een “vriendelijke, goede” ontmoeting met de president had gehad.

De leider van de Partij van de Gelukzaligheid zei dat de twee veel kwesties hadden besproken die zowel Turkije als de wereld aangaan, zonder te onthullen welke dat waren.

“We hebben dezelfde ideeën op bepaalde punten en verschillende ideeën op andere punten; maar het was een zeer vriendschappelijke, goede ontmoeting,” zei Karamollaoğlu.

Het voorzitterschap deelde foto’s van de vergadering, wat leidde tot een discussie op sociale media, waarbij veel gebruikers zeiden dat de opstelling van de stoelen een “geplande belediging” was.

Op foto’s was te zien dat Karamollaoğlu niet op de stoel naast Erdoğan zat, maar in plaats daarvan op de bank ver weg van de president.

Bülent Kaya, vice-voorzitter van de partij, zei dat Erdoğan als gastheer zijn eigen “zitplaatsenprotocol” had toegepast.

“Maar ik weet niet of dit protocol ook wordt toegepast op andere partijleiders. Ik laat de beelden over aan de discretie van het publiek,” zo werd Kaya geciteerd door Turkse media.

De COVID-19 pandemie is naar verluidt genoemd als de reden waarom ambtenaren uit de buurt van Erdoğan zitten, maar ambtenaren van de Gelukzaligheid Partij hebben erop gewezen dat als dit het geval is, er geen lege stoel naast de stoel van de president moet worden geplaatst.

Devlet Bahçeli en Erdogan

Gebruikers van sociale media hebben erop gewezen dat de leider van de Nationalistische Beweging Partij (MHP), Devlet Bahçeli, onlangs op de stoel naast Erdoğan zat.

Bron: Turkse media