Ex-minister en parlementslid Bülent Akarcalı over de Lira

Op maat gemaakte Turkse dollars… werd voorgesteld door voormalig minister van Volksgezondheid en Toerisme Bülent Akarcalı in de strijd om de ineenstorting van de Turkse lira en de aanhoudende economische crisis in het land te boven te komen.

“Aangezien de mensen dollars willen kopen, laten we dan Turkse dollars drukken”, zei Akarcalı tegen de Turkse televisiezender TV 100.

De presentator van de show gaf commentaar: “Dit is een interessant voorstel voor de valutacrisis, waardoor de dollar na opeenvolgende renteverlagingen op 15 lira is beland.”

De voormalige minister van Toerisme, die econoom van beroep is en is afgestudeerd aan de School of Economics van de Universiteit van Brussel, verklaarde: “Aangezien de mensen dollars willen kopen, laat ons dan Turkse dollars drukken”.

“Dit is een Turkse dollar die absoluut gelijk is aan de Amerikaanse dollar,” zei hij, eraan toevoegend: “Wanneer je maar wilt, kun je hem omzetten in Turkse lires tegen de huidige wisselkoers van de Amerikaanse dollar.”

Bron: Turkse media