Leraar gerapporteerd voor delen foto met alcoholische drank op sociale media in Turkije

Een leraar is aangegeven bij het presidentiële communicatiecentrum van Turkije (CİMER) omdat hij een foto met een alcoholische drank op sociale media had geplaatst.

Een lerares werd aangegeven bij het presidentieel communicatiecentrum van Turkije (CİMER) omdat ze een foto met een alcoholische drank op sociale media had geplaatst.

De leraar, Nazlı Merve Kılıç, werd aangegeven voor “handelen tegen het beroep,” zei Kılıç’s echtgenoot Özgün Emre Koç, een academicus, op Twitter op 15 december.

Koç deelde een foto van zichzelf terwijl ze aan het drinken waren en zei dat ze zich niet zullen laten afschrikken door de aanklacht.

Volgens Koç hebben de onderwijsautoriteiten van het district gevraagd om met Kılıç over de kwestie te praten.

“Er is geen officieel document of dagvaarding voor de verdediging. Ze hebben haar gebeld om te praten. Het is omdat ze drinkt in haar persoonlijke leven. Ze zal natuurlijk niet reageren op dit telefoontje,” zei Koç.

“Er zal niets uit deze klacht komen. We zullen ons hierdoor niet laten afschrikken,” voegde hij eraan toe.

De vice-voorzitter van de belangrijkste oppositiepartij, de Republikeinse Volkspartij (CHP), Özgür Özel, veroordeelde het incident en zei dat zijn partij politiek bedrijft om een einde te maken aan deze schanddaden.

“Na de verkiezingen, wanneer de regering verandert, zal de staat zich niet meer bemoeien met wat zijn burgers dragen, drinken, zeggen, lezen en denken. We zullen blijven strijden tot we zo’n land hebben gecreëerd!” zei Özel op 15 december.

Bron: Turkse media