Foto: Serkan Zangal, Ümit Zangal, Muharrem Zengin en Neşet Dalgın

Rechercheurs proberen te achterhalen hoe de levenloze lichamen van vier jonge mannen van in de twintig, in de berm zijn geëindigd net naast hun voertuig.

Drie van de vier lichamen vertoonden schotwonden aan het hoofd terwijl het vierde slachtoffer stierf door een gebroken nek.

Op de plaats delict in het Ahmetli district van de westelijke provincie Manisa, werd ook een jachtgeweer aangetroffen.

Agenten van de gendarmerie hebben maandag met speurhonden en drones het gebied afgezocht in de hoop bewijsmateriaal te verzamelen, nadat de lichamen zondag laat werden ontdekt door een passerende dorpeling.

Gendarmerietroepen en snuffelhonden op de plaats delict, in Manisa, West-Turkije, 1 februari 2021. (Foto DHA)

De lichamen van vier mannen, Serkan en Ümit Zangal, Muharrem Zengin en Neşet Dalgın werden na een autopsie overgedragen aan hun families.

Samet Keskin, de schoonbroer van Serkan Zangal, merkte op dat de slachtoffers goede vrienden waren en dat hij elk van hen persoonlijk kende.

Hij zei maandag in een interview met Anadolu Agency (AA) dat het allemaal “goede jongens” waren.

“Muharrem en Serkan waren klasgenoten van de universiteit. Ümit was een neef van Serkan en Neşet kende elk van hen,” verklaarde hij.

“Ik weet niet wie dit gedaan heeft en of ze een vijand hadden. Ik geloof ook niet dat het gezamenlijke zelfmoord was. Het enige wat we weten is dat ze die avond op weg waren naar een ceremonie om een vriend uit te zwaaien die het leger in ging,” aldus de schoonbroer.

Onderzoekers zeggen dat het gevonden jachtgeweer toebehoorde aan de vader van Muharrem Zengin. De vier vrienden hadden hun familie verteld dat ze de nacht zouden doorbrengen in de hut van de vader van Zengin, uren voordat ze dood werden aangetroffen.

Muharrem Zengin, de grootvader van het slachtoffer dat zijn naam draagt, zei tegen de pers dat hij hem zaterdag voor het laatst had gezien en dat hij “erg vrolijk” was.

Sabah
O.A.