Foto: Muhittin Uluğ en Julien Videlaine

Muhittin Uluğ, die in 2014 de vriend van zijn dochter vermoordde in de Franse regio Oise, is afgelopen donderdag veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf.

De officier van justitie had 30 jaar gevangenisstraf geëist.

Hij had de vriend van zijn dochter met een mes afgeslacht nadat hij het stel in 2014 naakt in het ouderlijk huis had verrast:

Muhittin Uluğ, een 52-jarige Koerdische restauranthouder met de Turkse nationaliteit, werd afgelopen donderdag veroordeeld tot 20 jaar strafrechtelijke gevangenisstraf.

De verdediging van de beschuldigden gaf aan dat er geen beroep zou worden aangetekend

De vader van het slachtoffer, Claude Videlaine, zei dat hij “tevreden” was.

“Een straf van 30 jaar zou het risico van een hoger beroep hebben betekend. Dan hadden we dat allemaal opnieuw moeten doen”. Maar “we zijn veroordeeld voor de rest van ons leven”, benadrukte hij.

“Op 24 juli 2014 gedroeg Muhittin Uluğ zich als een barbaar”, zei Michel Mazars in zijn slotopmerkingen.

Hij doodde Julien Videlaine, 20 jaar, in een “echte geweldsuitbarsting”, om “de eenvoudige reden (…) dat hij een seksuele relatie met zijn dochter had gehad”, hekelde hij.

“Deze zaak gaat over echte maatschappelijke kwesties,” die “te maken hebben met de plaats van de vrouw, de kwestie van het samenleven,” zei hij tegen de jury.

Julien Videlaine en zijn vriendin Dalia

Verboden liefde

Muhittin Ulug gedroeg zich “als een lafaard” door naar Turkije te vluchten, aldus de jury.

“Het is de daad van een man die gek werd”, die zijn dochter “naakt zag met een vreemde”, die “dit tafereel wilde uitwissen”, bepleitte Frank Berton ter verdediging.

“Wij zijn het product van onze cultuur”, probeerde hij uit te leggen. In de opvatting van de beschuldigde “wordt een vrouw gerespecteerd zolang zij de tradities respecteert”.

“Ze praten over ‘eerwraak’, maar er is geen eer in het doden van een man”, klonk het.

Bron: Franse media