Onur Şener

Twee verdachten van de moord op een muzikant in de hoofdstad Ankara die werkzaam zijn bij het ministerie van Arbeid en Sociale Zekerheid zijn ontslagen uit de openbare dienst, heeft het ministerie bekendgemaakt.

“İlker Karakaş en Ali Gündüz, die in verband bleken te staan met het incident, werden in 2012 benoemd in openbare dienst als assistent-arbeidsinspecteurs volgens de resultaten van de schriftelijke en mondelinge examens die door ons ministerie, openbare personeelsselectie, werden afgenomen”, verklaarde het ministerie.

Er op wijzend dat de verdachten geen administratieve taken hebben, zei het ministerie dat naast de lopende gerechtelijke procedure, het nodige onderzoek is gestart en dat de verdachten zijn ontslagen uit de openbare dienst.

Onur Şener, werkzaam in een uitgaansgelegenheid, werd op 2 oktober laat in de wijk Çankaya in Ankara gedood door drie personen met wie hij ruzie kreeg omdat hij het door hen gevraagde liedje niet kende.

De drie verdachten, Ali Gündüz, İlker Karakaş en Semih Soyalp, werden aangehouden door de politie van Ankara.

In de eerste getuigenissen van de verdachten gaven Gündüz en Soyalp Karakaş de schuld van de moord op de muzikant, terwijl hij de beweringen verwierp.

Het incident heeft enorme reacties uitgelokt bij het publiek, terwijl berichten van medeleven binnenstroomden via de sociale media.

Bron: Hürriyet